FastestLap.hu - Használati feltételek

Fórumszabályzat

Kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el az alábbiakat, és a regisztráció folytatásával ("Elfogadom a feltételeket" gomb megnyomása) jelezzétek, hogy megértitek és elfogadjátok a szabályzatot.

A fórum indításakor az alapvető elképzelésünk az volt, hogy nem akarunk a moderálással foglalkozni, hanem egy pontosan megfogalmazott szabályzattal vesszük elejét annak, hogy bármit is szankcionálni kelljen.

A terv az, hogy aki regisztrál, az nem csak a szabályzat kitételeit fogadja el, hanem azt is, hogy ha megszegi a szabályzatot, akkor erre utaló külön felszólítás vagy jelzés nélkül megtörténhet a szabályzatot sértő rész törlése vagy módosítása.

Bár a legtöbb ember szereti állítani, hogy nem érdeklik a személyeskedő megjegyzések, ad hominem érvelések, a tapasztalatok (meg a pszichológiai törvényszerűségek) alapján mégis szinte minden fórumos probléma ebből szokott fakadni. Mert lehet ugyan, hogy a legtöbben nem forgolódnak álmatlanul a „te xy szavazó papucsállatka” jellegű megjegyzésektől, de ezek majdnem mindig eszkalálódnak – ha nem azonnal, akkor majd hosszabb távon, mert mindenki úgy működik, hogy a múltkor ezt és ezt írta nekem az a tag, hát akkor én is úgy állok hozzá mostantól, és majd visszakínálom.

Mindennek alapján tehát a következő dolgokat fogadja el mindenki, aki regisztrál:

1. Más fórumtagok személyére, körülményeire, világnézetére, politikai hovatartozására tett becsmérlő vagy gúnyos megjegyzések nem megengedettek. Tehát például a Fideszes agyhalottazás ugyanúgy nem megengedett, mint a liberálisozás.

2. A szokványos kritériumok alapján hagyományos médiumnak nem minősíthető, azok bármelyikével (impresszummal rendelkezik, nyilvános a szerkesztőség címe, elérhetősége, az írásokat a szerző(k) nevével közli az adott médium) nem rendelkező, szélsőséges véleményblogoknak vagy propagandaoldalaknak minősülő, gyűlöletkeltést célzó forrásokról nem megengedett a linkelgetés, főleg a közéleti beszélgetések kapcsán.

3. Minden fórumtag köteles a kommunikációjában az emberi alapnormák és Magyarország hatályos törvényeinek be- és tiszteletben tartására.

4. Nem megengedett semmilyen rasszista, kirekesztő, gyűlöletkeltő, sértő beírás. Nem megyünk le olyan komédiákba, hogy ha mi fehérnek nevezzük magunkat, akkor mi a probléma azzal, hogy az ázsiaiakra úgy utalunk, hogy sárgák.

5. Minden fórumtag a viselkedésével tiszteletben tartja mások alapvető személyiségi és egyéb jogait.

6. Minden fórumtag tudomásul veszi, hogy a fórum célja a kulturált információ- és eszmecsere, és viselkedésével, jelenlétével ezt kell mindenkinek elősegítenie.

7. A fórumromboló tevékenység, az egyértelmű provokálás, mások hergelése nem megengedett semmilyen formában.

8. Az üzemeltető rendszerét vagy a felhasználók számítógépének működését általuk nem kívánt módon befolyásoló hozzászólások törlésre kerülnek.

9. Alpári, fenyegető, agresszív, sértő hangnemű hozzászólások minden esetben törlésre vagy módosításra kerülnek. A téma ismeretében mindig az admin/moderátor ítéli meg, hogy egy hozzászólás ezen kategóriák bármelyikébe tartozik-e (a klasszikus focivébés dolog például: miért van x bőrszínű/nevű játékos y ország csapatában)

10. A moderálást, a moderátort vagy az admint minősítő, velük foglalkozó hozzászólások („hátsó üléses moderálás”) azonnal törlésre kerülnek. A regisztráció elfogadásával azt is elfogadja minden regisztráló, hogy a moderáció nem képezi vita tárgyát és nem kell személyes sértésnek sem venni. Minden moderátori törlés/átszerkesztés az admin/moderátor saját belátása szerint történik, külön indoklást nem igényel.

Azzal, hogy a fenti tíz szabályt mindenki elfogadja, mindenki élete könnyebb lesz a fórumon. Azt reméljük, hogy nem kell sokat foglalkozni semmilyen szinten majd azzal, hogy mi szabálysértő meg mi nem – nem azért csináltuk a fórumot, mert ez lenne a vágyunk. Bízunk a közösségben, abban, hogy mindenki intelligens emberként tudomásul veszi és betartja a fentieket.

Technikai háttér

A fórumot a phpBB hajtja, mely egy a „GNU General Public License v2” (a továbbiakban „GPL”) licenc alatt kiadott fórumszoftver, és a www.phpbb.com, valamint magyarul a phpbb.hu weboldalról tölthető le. A phpBB csak lehetőséget nyújt az internet alapú kommunikációra; a phpBB Limited nem felelős azért, hogy milyen tartalmakat, illetve magatartást engedélyezünk. További információért a phpBB-ről, kérjük, látogasd meg a https://www.phpbb.com/ weboldalt.